Tone sparer over 20.000 kroner i året på å kjøre denne bilen

KJØRER ELBIL: Tone Iversen bor i Nesseby og jobber i Vadsø. For litt over to år siden kjøpte hun en Nissan Leaf, og kjører nå elektrisk. FOTO: Susanne Hætta

Da Tone kjøpte en Nissan Leaf for to år siden var det først og fremst for å kutte drivstoffutgifter. Men bilen har vist seg å ha flere fordeler.

Salget av elbil øker i Finnmark. Tone Iversen bor i Nesseby, og er inne i sin tredje vinter med elbil. Hver dag kjører hun 42 kilometer hver vei, til og fra Vadsø, der hun jobber i tingretten.

– Jeg kan lade på jobben, så der er jeg heldig. Det er greit å få ladet i løpet av dagen, spesielt nå på vinteren, sier Tone.

Sparer over 20.000 i året

Hun kjøpte en Nissan Leaf hos Harila Vadsø (tidligere Varanger Auto) som skulle fungere som pendlerbil til og fra jobben. At valget falt på en elbil var først og fremst for å kutte drivstoffutgifter. Før brukte hun 4-500 kroner i uka.

– Drivstoffutgiftene har skutt i været, og jeg syntes ikke jeg gjorde annet enn å fylle. Det ble forferdelig dyrt, sier Tone.

Med å bytte til elbil kuttet hun drivstoffutgiftene med rundt 20.000 i året.

Akkurat nå har vi kampanje på Nissan Leaf hos Harila Vadsø. Spar fra 46.000,-

– Kvikk og kontant

I starten var hun litt nervøs for å kjøre elektrisk. Det var uvant å skulle stole på batteriet. Dessuten er bilen så stillegående at hun var usikker på om bilen i det hele tatt gikk når hun startet den. Men det viste seg å være bekymringer uten grunn.

– Bilen funker veldig bra! Den er kvikk og kontant når man gasser. Også sitter den godt på veien, sier Tone om sin Nissan Leaf.

Kjenner på rekkeviddeangsten

Tone har aldri opplevd problemer med bilen. Hun har heller aldri gått tom for strøm. I tillegg til lademulighet på jobben har hun en vegglader hjemme, som hun fikk koblet opp i da hun kjøpte bilen. Likevel kan hun fortsatt kjenne på rekkeviddeangsten.

– Har jeg kjørt litt for langt uten å lade kan jeg bli litt nervøs, men heldigvis har det alltid gått bra, sier hun.

Likevel har Tone og samboeren helgardert seg, og har også en større bil med firehjulstrekk tilgjengelig.

– Når vi skal på lengre turer, eller når det er veldig mye vær og vind, føler jeg meg litt tryggere i en større bil. Men i hverdagen foretrekker jeg elbilen.

Plass til både hund og utstyr

I utgangspunktet var hennes Nissan Leaf ment som ren pendlerbil, men bilen er med både når Tone skal på skiturer, jakt eller ut på tur med hund. Bagasjerommet, som hun syntes virket litt lite da hun kjøpte bilen, har vist seg å romme mer enn hun trodde.

– Jeg er veldig glad i å kjøre bilen. Det aller beste er at den er så stillegående. Det er veldig fint. Også er den miljøvennlig, så klart. Det er fint å kunne bidra med sitt lille.

Fordeler og besparelser med Nissan Leaf