Vardøværingen Tor Inge kjører Nissan Leaf: – Den beste vinterbilen jeg har hatt!

VELDIG FORNØYD: Tor Inge Eriksen fra Vardø kjører sin Nissan Leaf både i jobb og privat, og synes elbil fungerer helt supert i nord. FOTO: Eirik Kristensen

Vardøværingen Tor Inge kjører Nissan Leaf, og er helfrelst. Den kjappe oppvarming av bilen gjør underverker for både helsen og komforten.

Det er kun registrert én elbil i Vardø, og den tilhører Tor Inge Eriksen. Bilen er en Nissan Leaf, som Tor Inge kjøpte hos Harila Vadsø (tidligere Varanger Auto) like før jul. Han er allerede overbevist.

– Drivstoff lukter pyton! Jeg liker å teste ting som er nytt, også synes jeg det er fint å tenke på miljøet også, sier den nyfrelste elbileieren.

Akkurat nå har vi kampanjepriser på Nissan Leaf hos Harila Vadsø. Spar fra 46.000,-

Leverer take-away med Leaf-en

Tor Inge er lærer på barneskolen i Vardø. I tillegg driver han ABC Thai, en thairestaurant i byen. På restauranten tilbyr han gratis lading til kundene sine. Bestiller du hjemkjøring av mat fra restauranten, garanterer Tor Inge at den transporteres hjem til deg utslippsfritt. Det er nemlig hans nye Nissan Leaf som frakter maten til Vardøværingene.

– Det inngår i avtalen til ABC Thai. Vi forurenser ikke når vi leverer ut maten vår, sier han.

– Den beste vinterbilen jeg har hatt!

Heller ikke vinteren har skremt Tor Inge. Til tross for at det har vært ekstremt mye snø i Finnmark denne vinteren, har elbilen levert varene.

– Dette er den beste vinterbilen jeg har hatt! Og jeg har hatt mange biler. Bilen er bestandig varm, sier Tor Inge.

Varmen i rattet og kupeen er en stor fordel for Tor Inge, som sliter med dårlige ledd og er følsom for kulde.

– Jeg har helt sluttet å kjøre med hansker. Varmen i bilen starter jeg på nett med mobilen, sånn at bilen er varm allerede når jeg setter meg inn. Har jeg glemt det, tar det uansett bare et minutt fra man starter, til bilen er helt varm.

Blir helelektrisk

Tor Inge og kona har fortsatt en bil som ikke er elektrisk. Som mange andre finnmarkinger var de usikker på om en elbil kunne fylle hele deres bilbehov. Men etter å ha testet elbil en stund, har de bestemt seg for å bytte ut også den andre dieselbilen.

– Det er dyrere å fylle diesel enn strøm. Hvorfor bruke ekstra penger på å være miljøfiendtlig? Det ser jeg ingen grunn til.

Fordeler og besparelser med Nissan Leaf